KONYA / KULU - Kulu Anadolu Lisesi

Şbt

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında okulumuz öğrencieri tarafından "NANOTEKNOLOJİ" ve "Kulu'da Yaşayan NOGAY TÜRKLERİ" konulu iki toplantı düzenlenmiştir. Panel ve seminer yöntemiyle yapılan toplantılarla öğrencilerimiz hem bilgi alışverişinde bulunmuş hem de bilimsel toplantı yöntemleri hakkında tecrübe edinmiştir. Etkinlikte emeği geçen öğrenci ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Şbt

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik haftası kapsamında düzenlenen okuma saati kapsamında tüm öğretmen ve öğrencilerimizle beraber kitap okuduk.

Ock

Kas

Yazarlarımız Okullarda Değerlerimizi Anlatıyor projesi kapsamında Yazar Hüzeyme Yeşim KOÇAK öğrencilerimize usta şair ve yazar Sezai KARAKOÇ hakkında seminer verdi. Okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde sayın KOÇAK, öğrencilerimize Sezai KARAKOÇ'un eserleri ve yaşamı hakkında bilgi verdi. Seminer sonunda okul müdürümüz İsmail AKKOCA sayın Hüzeyme Yeşim KOÇAK'a plaket takdim etti. Kulu Anadolu Lisesi olarak biz de sayın KOÇAK'a bizimle paylaştığı değerli bilgiler için teşekkür ediyoruz.

Kas

Konya il Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat YİĞİT Okulumuz Ziyaret Ederek Öğretmenler ve Öğrencilerle Sohbet Etmiştir.

Kas

Okulumuzda 24 kasım öğretmenler günü çoşkuyla kutlandı.

Kas

11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü kapsamında okulumuz bahçesinde ağaç dikme etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Kas

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ebediyete yolculuğunun 85 yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen 10 Kasım ATATÜRK'ü anma programı ilçemizde okulumuz öncülüğünde Kulu Belediyesi Konferans Salonunda kutlanmıştır.

Kas

Selçuk Üviversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.dr.İmran ORAL okulumuzda Evrensel Dil: DALGALAR! konulu seminer verdi.

Kas

Kulu Anadolu Lisesi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Okulumuzda yapılan programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında tören düzenlenmistir. Cumhuriyetimizin 98. yılı kutlu olsun.Programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Kulu Anadolu Lisesi'nin  kurumsal logosunun, okulumuzun vizyonunu ve misyonunu yansıtacak, akılda kalıcı, işlevsel kullanımına imkân sağlayacak bir şekilde tasarlanıp, oluşturulması ve hayata geçirilmesi için yaptığımız logo yarışması sonuçlanmıştır. Öğretmenler tarafından yapılan ilk oylamada son dörde kalan logolardan öğrencilerin oyları ile 11/B sınıfından Zeynep Okcu birinci olmuştur. Öğrencimiz yapılan törende logoyu tasalarkenki düşünceleri şu sekilde açıklamıştır:

''Bu logoyu tasarlarken  az sözle çok şey anlatmak istedim ve logoda bulunan unsurları ona göre seçtim.  Yani kısa anlamlara sahip olan unsurları bir bütün haline getirdim.  Burada pusulayı "yön veren" olarak yorumladım.  Güneşi ise "aydınlık" olarak  yorumlayıp bu şekilde bir tasarım yaptım.  Fazla göz yormaması  ve karşı tarafın zihninde bir kargaşa yaratmaması için  sade bir tasarım yapmak istedim. Kulu Anadolu Lisesi kültürlü, bilgili, ileri ve açık düşünceli kimseler olma yolunda bizlere  yön veriyor. Geleceğimizi şekillendiriyor. En başta bizlere  "iyi insan" olmayı öğretiyor.  Bence böyle bir logoyu fazlasıyla hak ediyor.''

Yarışmada katkısı olan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla Rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili etkinlikleri kapsaminda  okulumuzda farkındalık olusturmak amacıyla öğrencilerimize ve öğretmenlerimize içerisinde hadisler bulunan  şeker ikramimiz olmuştur. Katkılarından dolayı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenlerimize teşekkür ederiz.